1993 ABC—>Barchem

Dit jaar de start in Lochem bij ABC en finish bij Willem Groot Wassink een collega wonend in Barchem. Hij heeft de beschikking over een mooie schuur en daar kon wel een slotakkoord plaats vinden in de vorm van BBQ met ´n drankje en prijs uitreiking.

Het startveld was nog wat zuinig bezet met een stuk of 10 teams. Daarom deed ik zelf ook mee met Henk Stijntjes uit Vorden. Dat kan natuurlijk niet. Ik wist natuurlijk de route en hield m´n mond dicht onderweg. Er waren inderdaad wat beslissingen van Henk welke me te gortig waren waarna ik soms wel erg nadrukkelijk vroeg of hij het zeker wist, waarna hij eea nog eens nazocht.

De route liep als ATB tocht via Vorden naar Almen. Bij boer Schieven aan de Berkel Henk nog een voorgedaan hoe je in een kayak stapt. Haha dat was lachen. Via de Berkel naar Lochem. In Lochem op een schip klimmen en via de touwen naar de kade. Op de kade 4 keer de ABC fabrieken naar boven via de trappenhuizen en vervolgens richting Ruigchenrode naar Barchem.

M´n noodlot.

Op de voormalige vuilnisbelt nabij Ruighenrode, altijd een welkom bultje in ons vlakke land, meende ik in de afdaling dat m´n bidon losrammelde en ik deze tijdens de afdaling er wel weer in kon drukken. Prompt ´n bultje, ´n stuitertje, zadelpennetje dat brak, ´t scherpe stompje in m´n buikwand, bloed uitstortinkje uit buik-hoofd-knie,  en een evaluatie.  Afgestemd met Henk dat de route richting Vorden ging en ik bij het zwembad weer kon invoegen nadat ik een nieuw zadel bij de fietsenmaker had gehaald. Ik op de ATB zonder zadel naar Vorden. Zie m´n vrouw nog bij een CP onderweg en wil handig afslaan. Vervolgens wederom onderuit op wat gladde klinkers en de andere elleboog en knie ook kapot. Toch naar de fietsenmaker in Vorden in m´n inmiddels bloedrode tenue, die fietsenmaker z’n wenkbrauwen ernstig fronsend, een nieuw zadel monteerde onder grote tijdsdruk van mij waarna ik terugtoerde naar de ´t zwembad en al spoedig weer met Henk op de route zat. Achteraf heb ik mezelf te weinig straftijd wegens ongeoorloofd splitsen toegeëigend.

De route vervolgd waarbij we bij boer Schieven aan de Berkel in de kayaks stapten. Ik showde m´n maatje Henk Stijntjes nog hoe je dat behoort te doen waarna ik prompt kopje onder ging. Dat moet ik elke verjaardag weer aanhoren.

´n Lange kayak route naar Lochem en Zwiep. In Zwiep bij de brug overstap naar de parallel watergang waarna weer naar Lochem en via het Twente kanaal weer richting Zutphen. Uitstappen bij de brug en via enkele schepen en touw verbindingen, apehangend naar de kade.

Hierna nog ´n tering eind naar Barchem huize Groot Wasisnk. Uitgewoond kwamen we aan. Alle deelnemers bij Willem onder de douche.

Uiteindelijk ´s avonds de finish aldaar met het begin van een traditie om na afloop lekker iets te eten en te drinken en de tocht in vrede af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.