2001 Rijssen-Markelo

ABCTA-run 2001 Rijssen-Markelo

Uitnodiging: The Ultimate Cooperation Raid 2001.

Inderdaad, met teams bestaande uit 4 personen, moet je bereid zijn tot perfect samenwerken om in de top van het klassement terecht te komen. Op 29 september vindt de Raid plaats na het uitstel wegens de MKZ crisis. Nu eens niet in het voorjaar tussen het wuivende graan maar ploeterend tussen de woest grommend klaarstaande maiskneuzers. Oftewel een dagje lekker tot op de bodem gaan waarna het heerlijk is om je weer te laten verwennen met een varkentje aan het spit met een drankje bij een kampvuurtje etc.

Plaats van uitvoering nog (werkelijk) niet bekend. De kans op uitlekken is dan ook nihil.

Momenteel staan er 20 teams genoteerd om deel te nemen. Een aantal teams dient nog wel aan enkele elementaire eisen te voldoen. We vertrouwen er echter op dat dit gaat gebeuren.

Werkelijk de crème de la crème van de Nederlandse mengvoederindustrie en toeleveranciers staat aan de start. En wat is zo´n selectie zonder enkele teams van ABCTA.

Team 1         Jan Knorth, Ronnie Buil, Henk Griemelink, H.Postel

Het team van de Techniek van ABCTA veroverde vorig jaar op de Posbank en de Veluwe de eerste plek. Gezien hun jaarlijkse vaste plek bij de top 5 zijn zij ook nu weer favoriet. Maar Herman Postel wordt ook een jaartje ouder dus jongeren hebben zeker een kans. Wellicht dat het temperament van Henk Griemelink hem en zijn teammaats nogmaals tot grootse prestaties brengen. Jan Knorth en Ronnie Buil zijn de 2 betrouwbare diesels in het team die onder alle omstandigheden doorlopen of nog liever zwemmen.

Team 7   “Ait Vedan”   M.Litjens, M.Grift, Andre Startman, P.Lieftink

De tweede groep van ABCTA zal tijdens de trainingssessies de onderlinge verschillen goed op elkaar moeten gaan afstemmen. Gebruik maken van elkaars sterke kanten dat zal het geheim zijn en niet te zwaar belasten in de training. Michael Litjens heeft zijn vakantie afgestemd op zijn trainingsschema. Martin Grift heeft z´n vakantie adres hierop afgestemd zodat hij veel heuveltraining in de benen heeft. Ook het voedingspatroon heeft bij hen de volle aandacht. Andre Startman ligt aan de ketting zodat z´n snelheid wat tempert. Wellicht dat Peter Lieftink straks het tempo aangeeft.

Maar ook uit het buitenveld verwachten we veel van o.a. Gilde Main. Het bedrijf dat het onderhoudsmanagementssysteem aan ons leverde. Ervaren krachten maken deel uit van het team en zij weten reeds wat winnen is. Nutrifeed won in 2000 en maken ook kans doordat zij zuinig met hun krachten omspringen en weinig fouten maken.

ICT is de grote afwezige na vele jaren met een groot aantal teams te hebben deelgenomen. Ook Tebodin CCE (oftewel Cebeco Ing. Buro) missen we. Wellicht te druk met hun project in Zwitserland voor onze coöperatieve collega UFA. Volgend jaar willen ze weer van de partij zijn. ABN/AMRO heeft het ondanks grote aanloop problemen vorig jaar toch weer aangedurfd om een team af te vaardigen alhoewel… we hebben nog 2 maanden te gaan. De HU-groep is zwaar vertegenwoordigd met 3 teams. Numeriek hebben zij goede winstkansen. Het damesteam van de HU groep heeft helaas verstek moeten laten gaan. Ook het damesteam van de Schothorst heeft er dit jaar vanaf gezien. Maar Jan Fledderus is wel van de partij. Deelname noopt hem elk jaar weer tot een forse sportieve investering. Dat geldt overigens voor velen onder de inschrijvers.

Zo zouden we de beschouwing, van met name de ABCTA teams, kunnen vervolgen doch jaarlijks blijkt er telkens weer ´n ander team uit de top 10 het best met de gegeven problematiek te kunnen omgaan waardoor de beste boven komt.

Op zaterdag 29 september a.s. verwachten we de deelnemers vanaf 06.00 uur op de startlocatie waarna we starten om 07.00 uur. Ook deze keer zal het festijn weer plaats vinden in het midden-oosten van Nederland. We laten nog weten waar dit is. Gezien het aantal aanmeldingen hebben weer velen er zin in, zo ook voor ons organisatoren.

m.vr.gr.  Leo Slütter

========================================

De ABCTA Run – The Ultimate Cooperation Raid

Zaterdag 29 september was het zover: de ABCTA survival run. NRE (de huidige energie leverancier van ABCTA) had zich als leverancier ingeschreven via Leo Slutter, contactpersoon en organisator ABCTA run. De enthousiastelingen van het eerste uur waren Gerard der Kinderen, Mark Manders, Hans Slegers en Freek van den Broek, inclusief ikzelf. Hans wierp zich al snel op als coach en mentor in de vorm van de groepsverzorger. Het deelnemende team bestond uit vier personen: De NRE Power Rangers (hier hoort een enigszins bombastisch deuntje). Door de MKZ crisis, welke een zware impact had op ABCTA en de andere aangesloten cooperaties, werd besloten om de run te verplaatsen naar het najaar. Helaas betekende dit e.e.a. voor ons team, door omstandigheden kon Gerard helaas niet deelnemen en Mark zou twee dagen later voor een lange reis weggaan (India). Driewerf helaas wist alleen Mark hoe een kompas er van dichtbij uitzag (een levensnoodzaak bij een survivalrun). Op de valreep wisten wij met list en bedrog (vrouwen en drank beloven) twee vrienden van Freek en Hans te ronselen: Edwin van Dijk en Twan Swinkels, die hun naieviteit ruimschoots compenseerden met kracht en uithoudingsvermogen. Vooraf even wat een survivalrun is: de bedoeling is niet alleen een goede conditie te hebben, maar ook snel te handelen, slim te besluiten en accuraat te navigeren. 1 dag vooraf wordt bekendgemaakt waar het plaatsvind, zodat men zich het terrein niet vooraf bekend kan maken. Vervolgens worden de routes per etappe afgegeven. De bedoeling is zo snel mogelijk beoordelen wat haalbaar is, soms is het beter sommige opdrachten niet te doen en de straftijd te nemen en op cruciale onderdelen te scoren. De route bestaat uit kaartcoordinaten en kompas coordinaten, op strategische punten zijn checkpoints al dan niet verstopt. Onderdeel is ook besluiten wat je aan drank en voeding meeneemt (gewicht!). De totale run dient in 12 uur te worden volbracht en aan het eind van de etappes wacht er nog een 2 km stormbaan als dessert. Wij werden om 6:00 uur in Rijssen verwacht voor koffie met gebak (ca 2 uur rijden vanaf Eindhoven), 6:30 uur was de briefing. Het begon al goed aangezien het merendeel (iedereen behalve ik) uit Helmond kwam met een auto en prompt op de A1 verdwaalde, na GSM navigatie heb ik ze alsnog binnen kunnen loodsen.

De etappes:

1e etappe – circa 7 kilometer hardlopen via op een kaart op te zoeken controlepunten. Onderweg een kajak ophalen en al rennend meenemen naar de start van etappe 2.

2e etappe – het team wordt gesplitst: 2 man hardlopend controlepunten opzoeken, terwijl de andere helft al kajakkend een kilometer of 14 af moet leggen. Daarbij trachtend contact te houden met de andere kayakkende tweetal.

3e etappe – het hele team stapt op mountainbikes en legt een 60 kilometer af door en over de heuvels tussen Hellendoorn en Holten, al zoekend naar controlepunten en opdrachten uitvoerend.

4e etappe – de fietsen worden weer overgedragen aan de verzorgers en de kaarten worden bijgewerkt. Slechts nog een laatste “stukje”van 10km hardlopen en controlepunten. (met dank aan Gilde Main) Dit alles diende binnen 12 uur te gebeuren.

Onze uitvoering:

1e etappe: kopen van een kompas op het laatste moment was waarschijnlijk niet de meest strategische beslissing, in de winkel leuterden ze nog wat over een of ander ‘rood pijltje’, maar naar dat soort detailonzin luister ik niet. We hebben eerst ca 10 km als kippen zonder kop door het bos gerend waarna we concludeerden dat de 1 uur tijdslimiet was verstreken en wij als dollemannnen naar de 2de etappe-start renden. Onderweg moest Freek nog wat dringends regelen, tot zijn vreugde waren er voldoende konijnen voorhanden. Gelukkig werden wij op anonieme wijze gehint door enkele organisatoren, omdat wij de kluts ergens voor Rijssen al kwijt waren (bedankt Leo!). Na onze kluts hervonden te hebben, deze in de kano te hebben gelegd, onze weg vervolgd naar:

Etappe 2: Na met z’n vieren ingestapt te zijn kwamen wij erachter dat het een 2 persoons kano was. Dus 2 eruit en rennen, alle checkpoint links laten liggen om de deadline te halen. Over 1 checkpoint zowat gestruikeld en met veel tegenzin genoteerd. Onderweg 2 keer gewisseld. Uiteindelijk ca 30 min ingelopen.

Etappe 3: als doorgewinterde mountainbikers dachten we een eitje te krijgen helaas braken de coordinaten ons alweer op. Niets kunnen vinden en de behulpzame negorij was niet te verstaan: ‘de toor’n daas rechtuut en dan samoikelakien, oke?’ Dus maar weer als bezeten naar de eindhalte.

Etappe 4: vergelijkbaar met etappe 1, echter vooraf krijg je een kaart met de eerste 5 punten. Deze kaart mag je 60 sec. bestuderen onder het toeziend oog van stringente tante, memoriseren dus. Vervolgens ergens aan de verkeerde kant van de A1 lopen zoeken, Freek had weer wat dringends te regelen. Bij gebrek aan konijnen begon hij de plaatselijke bevolking nogal dreigend om kleenex te vragen. Deze aalmoes werd hem gegund en hij kon zich discreet terugtrekken, waarna wij e.e.a. uiteraard hebben vastgelegd op film.

Uiteindelijk de stormbaan: het enige onderdeel waar wij geen straftijd hebben opgelopen (hoefde je verder niet bij na te denken; oorzakelijk verband?). Tenslotte konden wij dan toch aan het gebraden varken aan spit beginnen. Uiteindelijk bleken wij van de 15 teams 14de geworden, met als totaaltijd, inclusief straftijd, 34 uur (toch knap in 12 uur). Dus: de Power Rangers hebben het weer opgeknapt. Achteraf hebben wij ons geweldig geamuseerd, en is dit zeker voor herhaling vatbaar. De winnaars (4x op rij) waren de ABCTA runners een stel Twentse keienbijters die blijkbaar weten waar de ‘aan’ knop van een kompas zit (hard schreeuwen helpt niet, heb ik al geprobeerd). Ik heb ze reeds een licht dreigend mailtje gestuurd dat wij volgend jaar niet meer voor spek en bonen meedoen, alleen mag Mark helaas volgend jaar niet meer op vakantie.

Voor geinteresserden: fotoos (van een ander team) zijn te zien op: www.gildemain.nl , onder het kopje ‘nieuws’.

Door: Arjen van Wijngaarden.

Uitslag

1 ABCTA ABCTA “Terrein Denderaars” (1) 13:42:00 uur
2 Nutreco Nutreco “Power and Brains” (11) 14:28:00 uur
3 Gilde Main “Gilde Main Masters” (8) 16:49:00 uur
4 Schothorst “de Schotzoekers” (15) 17:02:00 uur
5 Nutreco Hendrix UTD varkens (9) 18:21:00 uur
6 De Heus/Brokking/Koudijs Brokking / de Heus “De Barnevelders” (7) 22:32:00 uur
7 Adviloging Adviloging (2) 22:50:00 uur
8 De Voshaar Eibergen “Buffels” (10) 23:30:00 uur
9 Selko Selko (16) 24:47:00 uur
10 Borculo Domo Ingredients BDI. “Best Door Inzet” (3) 26:46:00 uur
11 Premervo “Mervo Beesten” Premervo (14) 28:24:00 uur
12 Zonne Ei Farm Zonne Ei Farm (17) 30:01:00 uur
13 Nutrifeed Nutrifeed Alias “Nutrifeed runners” (12) 32:24:00 uur
14 NRE “Power Rangers” (13) 34:14:00 uur
15 Cehave. Cehave & Partners (5) 36:18:00 uur

Winst dus voor het ABCTA team. Henk Griemelink, Jan Knorth, Herman Postel en Ronnie Buil. Inmiddels een zeer ervaren team. Ook het fysiek sterke team van de survivalrunners uit Eibergen kon geen echt gevaar vormen. Bijzonder spijtig van de afmelding van drie andere teams van ABCTA. Dat de afdeling Techniek met Henk Griemelink zich op deze overweldigende wijze presenteert is lovenswaardig. Zij meldden dat zij gaarne de concurrentie met andere ABCTA afdelingen waren aangegaan.

De wisselbeker is in ontvangst genomen door Henk Griemelink dit omdat hij drie keer als winnaar op de beker genoteerd stond. Prompt schonk Henk, mede namens Subli, een nieuwe wisselbeker voor de ABCTA-run 2002. Henk dank voor deze geste. Inschrijvingen voor volgend jaar zijn weer welkom. Criterium is dat deelnemers werkzaam zijn bij bedrijven die een relatie hebben met ABCTA en/of de landbouw. Verder moet je in staat en het moet vertrouwd zijn, om voor eigen risico, 12 uur achtereen intensief lichamelijk en geestelijk bezig te zijn.    

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.