Uitnodiging N8RUN: 16 NOVEMBER 2018

N8RUN: 16 NOVEMBER 2018
Direct inschrijven?:  (??,- euro per koppel)

16 november is het weer tijd voor de N8RUN: een 7-uurse adventure race in de duisternis. 

Deelnemers dienen, in teams van twee, circa 45 ‘check points’ in het buitengebied te vinden. Oriëntatie op basis van primitieve middelen: kaart en magnetisch kompas. Kennis van de drie coördinatenstelsels (RD, geografisch en UTM) is vereist, evenals een goede basisconditie: je moet 15 à 20 km kunnen wandelen/hardlopen. 

Locatie: Omgeving Soest (exacte startplaats wordt later bekendgemaakt).
Briefing: 18:45 uur. Start: 19:00 uur. 

Voor meer informatie kun je terecht bij Elise middels elisewessels@gmail.com


Nacht wil zeggen dat we starten, zodra de duisternis voldoende is ingetreden en als alle koppels aanwezig zijn maar niet later dan 19:00 uur. Duur van de wedstrijd waarbij ca. 30 tot 50 CP’s gevonden dienen te worden is max 7 uur. Voor de winnaar was dat het afgelopen jaar minder dan 5 uur. De deadline ligt op 7 uur na de start. Dus om 2 uur ‘s nachts sluit de finish en starten de keiharde deadline penalties. Reglement wordt tzt door Elise verstrekt.

Pieter & Buddy

Naast de CP´s is er een 2e target: Je moet je ongezien door het terrein bewegen en de CP´s ongezien benaderen, oftewel tactisch verplaatsen! Zie hiertoe ook de straftijden tabel B. Ophouden of verplaatsen op de openbare weg is niet toegestaan. Je onderweg laten betrappen is al helemaal uit den boze. De laatste 50 meter vanaf een CP is vrijgesteld van tijdstraffen. Je zou dus onderweg kunnen concluderen dat zodra een team zich op een openbaar punt “laat zien” er een CP dicht in de buurt is.???? Dat betekent dat zodra je een CP gevonden hebt, je snel weer weg moet zijn “Out of the No Show Area”!!! Enerzijds is dat een extra moeilijkheids graad om tot de CP´s te komen anderzijds beschermt dat ” ´t milieu” en de organisatie!! Dat betekent dat je je niet zichtbaar verplaatst, je niet ophoudt op ongewenste plaatsen, stil en ongezien opereert, opsporing medewerkers en ” in- en externe mobiele patrouilles” ontloopt.

Maanstanden Oktober 2016

 

Startlocatie: Ergens in de WESTELIJKE VELUWE.  De exacte locatie hoort u minimaal 24 uur van te voren.

Het betreft een Koppelrun (2 personen)

Deelname staat open voor koppels die denken het kaartlezen en kompas gebruik enigszins onder de knie te hebben.

De volgende expertise is gewenst:

Hardloper_ani* ca 15 tot 20 km kunnen lopen/hardlopen maar verder kunnen wandelen.

  • Voldoende kennis van de 3 coordinaten stelsels: Geografisch systeem, UTM systeem en Rijksdriehoek.

 

  • Topografische kaarten kunnen lezen, legenda’s begrijpen, begrip declinatie en inclinatie “kunnen duiden”, weten waarom topo-kaarten uitsluitend in het midden de werkel3 x Noordijkheid presenteren.

 

  • Verschil weten tussen het kaart- magnetisch- en geografisch noorden.

Zonnekompas

 

 

 

 

 

  • Goed kunnen omgaan met kompas. Koersen lopen, positie bepalen, noorden bepalen, etc.

Briefing vrijdagavond om 18:45 uur

Start:  De teams ontvangen vanaf 19.00 uur ‘t roadbook met o.a. kaartjes en koersen in Geografisch- Rijksdriehoek- en UTM- coördinaten.  Van alle drie stelsels dient men 3  á  4 coördinaten in te tekenen.

De (start) tijd per koppel wordt geregistreerd. Dat is het moment van uitreiking van het roadbook. Het eerste deel van de route zou naar ´n comfortabele “tekenlocatie” kunnen leiden doch wordt niet gegarandeerd. Comfort is niet in de prijs inbegrepen! Dus wat liquide middelen beschikbaar hebben. Teams die niet slagen in de doelstellingen en zich dus al in de, zwart op wit vaststaande, straftijden sfeer begeven dienen eveneens over voldoende legitimatie te beschikken om ook ter plekke genoegdoening te kunnen verstrekken. (= betalen omdat u zich dan buiten de scope van de organisatie bevindt ☻€₤$ ) Het snelste team ontvangt een ….(nog nader vast te stellen “ludieke” , passende “bokaal” of winnaars trofee)

Kosten Euro ??,= per team tot 30 oktober (inschrijven en betaling). Hierna Euro 10,=/team extra.

Inschrijven??