Reglement 2016

1. Organisatie.

• De N8-run wordt georganiseerd door het team van:

 Time Out Door Events.

TimeOutDoorEvents bestaande uit: Henk Griemelink, Ernst te Velthuis, Leo Slütter en wat andere liefhebbers.

run (ww.):   gaan, zich begeven, lopen, stromen, vloeien, beheren, administreren, rennen, hardlopen, run (de ~ (m)), aanval (de ~ (m)), offensief (bijv.nw. / bijw.), attaque (de ~), bestorming (de ~ (v)), stormloop (de ~ (m)), stormaanval (de ~ (m)), racen, hollen, gutsen, gulpen, in stromen neerstorten, hardloopwedstrijd (de ~ (m)), sprinten, pezen, draven, hard rennen, in stralen lopen, vervagen, vervloeien, in elkaar overlopen, ladder (de ~), ladder in kous (znw.), runs (de ~), stormlopen, ladderen

• Men neemt deel op eigen risico!

2. Definities.

Adventure Race:  Omschrijving voor het gehele evenement. De race bestaat uit een of meerdere etappes.

CP: Check Point, is een punt in het landschap welke gevonden kan worden als de instructies uit het roadbook worden opgevolgd. Op een CP dient men het check mark te noteren ten bewijze dat men hier is geweest. Beide teamleden dienen zich hier te melden!

CP-nummer: Elk CP heeft een volgnummer.

Check Mark:  Het controle nummer dat is aangebracht op het CP of de aldaar aanwezige informatie waarom in het roadbook wordt gevraagd. Veelal op een markant punt. Boom, dikke boom, paal etc.

CP=Check Point
CP=Check Point

Traject:  Gedeelte van een etappe.

Roadbook: In het roadbook staan de instructies t.b.v. de etappe. Het roadbook wordt in zijn geheel of gedeeltelijk uitgereikt bij de start van een etappe. Bij gedeeltelijke uitreiking zullen tijdens de etappes of voor de start van de volgende etappes de resterende delen op de juiste momenten worden uitgereikt.

Instructies:  De instructies in het roadbook dienen met het reglement en de onderweg mondeling verstrekte instructies als voorschrift. Teams zijn verplicht instructies van de wedstrijd organisatoren, soms over het te volgen parkoers, op te volgen.

Controlekaart:  De door de organisatie verstrekte kaart waarop de check marks moeten worden ingevuld.

Team:  Een door de wedstrijdorganisator gespecificeerd aantal deelnemers dat samen in een team aan het evenement deelneemt. Een team bestaat voor dit evenement uit 2 atleten.

Briefing: Informatie bijeenkomst. Voor de start zal middels een briefing de laatste informatie worden verstrekt welke niet meer in het roadbook kon worden opgenomen.

Splitsen: Hieronder wordt verstaan de onderlinge afstand tussen de teamleden waarbij visueel of mondeling geen communicatie meer mogelijk is c.q. het contact kennelijk niet meer aanwezig is. ca 50 mtr.

Kaarten:  Er worden velerlei kaarten toegepast met schalen 1:25000, 10.000, 50.000, ongedefinieerd doch veelal wel topografisch. Ook door de organisatie zelf getekende kaarten kunnen worden verstrekt, hoe amateuristisch ook….

Openbare weg:  De weg welke voor de wet voor iedereen toegankelijk is.

Een weg:  De feitelijke weg inclusief de middenberm, parallelweg en de zijbermen.

Road block:  Een lijn of punt op de kaart die niet overschreden mag worden met straf tot gevolg (zie straftabel)

Hindernissen:  Natuurlijke of onnatuurlijk (gebouwde) (touw) obstakels met een nummer, welke door de team leden moeten worden overwonnen.

No Show Area: De openbare (zand) wegen in het buitengebied  (buiten de bebouwde kom) exclusief de circel 50 mtr rond ‘n CP waar de teamleden niet mogen worden gezien, of langer dan 1 minuut binnen 50 mtr vanaf een CP nadat het CP is gevonden.

Waarneming in No Show Area: ‘n Waarneming is formeel als het team wordt herkend door de organisatie en aan de personen en/of het startnummer en dit verbaal aan het team wordt kenbaar gemaakt.

Operationeel terrein:  Het gebied waar de activiteit zich afspeelt.vanaf ‘t startpunt tot aan het finish punt. Er is (soms) aan landeigenaren (geen) toestemming gevraagd.

Experts Klasse: N8-run experts op het gebied van intekenen, coördinaat stelsels, navigeren en hardlopen

Start-up Klasse: Beginners, goede lopers, weten van de drie toe te passen stelsels maar houden het liever wat eenvoudiger. 

3. Doelstelling.

Doelstelling van het evenement is om als team te functioneren. Het team dient, tijdens de gehele race, het gehele parcours met inbegrip van de hindernissen, als geheel af te leggen dit zonder hulp van buitenaf. Splitsen is niet toegestaan. Teams dienen als één geheel op correcte wijze bij de CP´s aan te komen en tot slot zich z.s.m. bij de organisatie te melden.

3.1. Operationeel terrein. Het evenement vindt plaats in een natuurlijke omgeving. Er is (soms) aan landeigenaren (geen) toestemming gevraagd. De volgende uitgangspunten hierbij te hanteren. • De activiteit is geen wedstrijd doch een speurtocht. • Mocht iemand uw handelwijze of aanwezigheid becommentariëren of afkeuren stel u dan hoffelijk en terughoudend op. • Het “overleg” met mensen onderweg (indien het voorkomt) is in principe onderdeel van de strijd. De tijd welke met overleg verstrijkt is voor rekening van de deelnemers. Dus tracht het snel, hoffelijk, beleefd en afdoende op te lossen. • Begeef u niet buiten normaal toegankelijke paden, wegen en terreinen tenzij dit uitdrukkelijk staat aangegeven c.q. noodzakelijk is. • Overtreed geen geldende ge-of verboden. • Landbouwpercelen altijd langs de zijkanten vervolgen of langs slootkanten.

3.2. Hindernissen Onderweg kunnen natuurlijke en onnatuurlijke hindernissen voorkomen. Als deze hindernissen extra bonustijd of penalty’s opleveren staat dit in het roadbook.

3.3. Tijdwaarneming. De tijdwaarnemer zal voor ieder team de tijd starten bij vertrek en pas laten stoppen als het team de controlekaart bij de tijdwaarnemer heeft ingeleverd. De jury heeft het recht om straftijden of bonussen bij de eindtijd af te trekken resp. op te tellen. Een eventueel vervallen onderdeel wordt gecorrigeerd. De laatste deelnemer van het team welke zich bij de tijdcontrole meldt bepaalt samen met het indienen van de controlekaart de tijd.

3.4. Ranking. Na afloop zal de tijd van de etappes bij elkaar worden opgeteld, vermeerderd met de straftijd en verminderd met bonussen. Zodoende wordt een totaalbeeld bepaald als een mix van tijd en gevonden CP’s Het team welke zich aldus het best presenteert wordt passend geëerd.

3.5. Start. De organisatie maakt aan de teamleider bekend wanneer de starttijd van een etappe is voorzover dit niet uit het roadbook of anderszins blijkt. De starttijd dient als aanvangstijdstip van de etappe. Starttijd 19:00 uur. Finish deadline zaterdag ochtend om 02:00 uur.

3.6. Einde van de race. De race wordt 7 uur na uw start beëindigd. (uw deadline). Er kunnen gedurende de races meerdere deadlines zijn ingebouwd.

3.7. Straftijd. Zie tabel aan het eind.

3.8. Check-Points (CP’s).

  • De CP’s kunnen be-of onbemand zijn maar zijn voorzien van een checkmark. De tijdwaarnemingsposten, waaronder begin en eind, zijn altijd bemand. Er kan ook gebruik worden gemaakt van mobiele of traject CP´s. De kenmerken van een Check-Point zijn:
  • De aangegeven plek volgens het roadbook.
  • Het “checkmark” is op het CP aangebracht, in de regel op een niet direct zichtbare plek. Dit om ongewenst verwijderen te voorkomen.
  • Als “checkmark” kan ook dienen op de CP waarneembare informatie welke vermeld dient te worden als antwoord op een vraag in het roadbook. Elk team bezit een originele controlekaart waarop de check marks dienen te worden vermeld. CP’s bemand of onbemand dienen als team te worden gepasseerd. Een team mag terug om een gemist CP alsnog “op te halen”. Het is niet toegestaan en niet sportief wijzigingen aan te brengen aan de check marks om over verwijderen niet te spreken.

3.9. Terugtrekking team. Indien een team zich tijdens de race terugtrekt dan dient de organisatie zo snel mogelijk te worden geïnformeerd en met alle middelen. Dit is een belangrijke veiligheidsregel met name om onnodige, uitgebreide en kostbare zoekacties te voorkomen.

4. Teams.Een ingeschreven team dient met de opgegeven deelnemers de totale race te volbrengen. Vervangen tijdens de dag is niet toegestaan.

5. Klachten (nvt).

6. Jury (Nvt).

7. Veiligheid.Alle deelnemers nemen deel op eigen risico.

8. Verzorging.• Alle externe hulp, fysiek of met telecommunicatie georganiseerd, is verboden met uitzondering van die activiteiten welke expliciet in het roadbook zijn aangegeven.

• Radiocommunicatie / GSM zijn niet toegestaan. Navigatie per

9. Voeding.De organisatie gaat ervan uit dat eenieder voor de duur van de race over voldoende voedingsstoffen en drinken beschikt. Hiervoor dient men zelf te zorgen.Na de race zal de organisatie wat hartigs aanbieden en de eerste dorst lessen.

10.0 Uitrusting.Per team:

  • Kompas, liniaal, potlood en watervaste stiften,1 fluitje/team voor alarmering.
  • Een water/regendichte map voor het kaartmateriaal. Kaarten zijn niet geplastificeerd.
  • Rekenmachientje is toegestaan. (‘n kleintje let op de grammen met uitsluitend de functies +, – , / ,* = en natuurlijk  🙂
  • Telefoon met noodnummer van organisatie (nr staat op roadbook)
  • Zakgeld om indien noodzakelijk voedsel aan te kunnen vullen cq een treinkaartje te kunnen kopen

Per persoon is verplicht:

  • 1 fluitje/team voor alarmering.

  • Reserve droge kleding voor noodgevallen, handdoek, windjack / (fleece) (warme) trui.

  • (Waterdichte) (rug)zak.

  • Legitimatiebewijs is  ten allen tijde verplicht!!

  • EHBO calamiteitenset (naar eigen inzicht en behoefte samen te stellen)  

Rood gedrukte items verplicht Verstrekt worden:

  • Het roadbook met de controlekaart.
  • Kaarten
  • ‘n  LED-lampje

Controle tijdens de N8-run. De verplichte zaken dient u ook bij u te hebben.! Art 13-A-7!

10.1. Milieu.We zijn ‘n dag/nacht te gast in de natuur. Zorg ervoor dat u het milieu niet belast met “weg” werpselen.!! Laat geen enkel spoor, behalve uw voetsporen, achter.

11. Verzekeringen.De organisatie neemt geen verantwoordelijkheid voor persoonlijk letsel en/of schade aan de eigendommen van de deelnemers.Deelnemers verklaren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor alle mogelijke gevolgen van deelname aan het evenement De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies van welk materiaal dan ook.

12. Straftijden tabel.

De straftijden worden hiernavolgend vermeld. Deze te onderscheiden in 3 soorten. De eerste, vetgedrukte regels betreffen straftijden waarmee “het spel gespeeld wordt” en de overige straftijden om de organisatie in goede banen te leiden. Met name dienen de eerste regels intensief te worden gebruikt om te “scoren”, de overige om in de race te blijven.

Straf/bonustijden t.b.v. het spel

A:    30  min tijdstraf bij:

  1. Missen van een check mark 30 min. straftijd.
  2. Vals CP-nummer 30 min. straftijd.
  3. Missen van een hindernis per persoon.  15 min.
  4. Overschrijden van een deadline: 2 min. straftijd voor elke minuut overschrijding / deadline. om 02:00 uur.
  5. Betrapt worden op openbare (zand) wegen in de “No Show Area” 15 min.
  6. Ontbreken van een of meerdere teamleden bij start of finish eenmalig 3 uur straftijd per persoon. Wees derhalve zuinig op je team.  
  7. Ontbreken van verplichtte uitrusting stukken.

B:    60  min tijdstraf bij:

  1. Indien van buitenaf hulp wordt verstrekt per geval
  2. Foutief ingevuld Check Mark van een CP. (Raden)
  3. Ongeoorloofd splitsen van een team of onvolledig zijn bij CP’s en controles.
  4. Het signaleren van een team op de openbare verharde-  of zandwegen op meer dan 100 meter van een CP of langer dan 1 minuut binnen 25 meter van een CP. 

C:  Eliminatie uit eindrangschikking:

  1. Bij verlies controlekaart.
  2. Indien gebruik wordt gemaakt van een niet geoorloofd vervoermiddel.
  3. Gebruik van niet getolereerde navigatiemiddelen (Telefoon, GPS, eigen LED-lampje, eigen kaarten, hulp van derden etc). Hiertoe behoren ook het gebruik van niet door de organisatie t.b.v. deze dag verstrekte kaarten.
  4. Gebruik van de noodtelefoon betekent tevens diskwalificatie.
  5. Gebruik van noodsignalen (fluit) voor niet medische of andere niet noodredenen.
  6. Het niet helpen van personen in gevaar.
  7. Het gebruik van telefoon of radioverbindingen.
  8. Niet opvolgen instructie van de organisatie.  Eigen verlichting gebruikt!
  9. Onsportief gedrag of sabotage of milieu vervuiling.
  10. Voor elk team dat een confrontatie met een “landeigenaar” of  “boswachterij” veroorzaakt welke herleidbaar leidt tot een klacht. (B.v.  verplaatsen over een niet toegestane route)

D:    Kosten voor ´n interceptie (bekeuring) onderweg zijn voor eigen rekening. ´t Is immers niet ´t doel van de organisatie. Teams worden ingeschreven op volgorde van aanmelding, na ontvangst van de inschrijfgelden wordt de inschrijving definitief. Indien onder het euroteken in de laatste kolom een check mark staat is uw aanmelding definitief. Het is mogelijk bij de aanmelding een voorkeursdeelnamenummer aan te geven. Het vroeg aanmelden verhoogt de kans dat hiermee rekening zal worden gehouden enigszins. Het reglement is een hulp voor de organisatie maar ook voor de deelnemers om grenzen te leggen aan discussies.

Als actieve sporters en deelnemers aan andere runs weten wij als geen ander: DE ORGANISATIE HEEFT GELIJK. En zeker deze run.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.