Tag archieven: de Nieuwe Brug

2007 de Nieuwe Brug—>Ommen.

ABC-run 2007.  Nieuwebrug—-> Ommen

abn_AMRO3

ABN/AMRO ondersteunde dit evenement sedert 2000. Naast deze ondersteuning neemt een team van deze bank reeds jarenlang deel aan de Race en met steeds meer succes. Dit jaar eindigden zij heel verdienstelijk als 7e.  Dan moet je al heel behoorlijk kaas hebben gegeten van de materie.

Het eerste jaar, in 2000 dus,  kwam na 2 uur racen het bericht dat alle contacten met het team van ABN/AMRO waren weggevallen. Vanaf CP 6 niet meer gesignaleerd. Natuurlijk weten we dat zo´n grote bank wel op eigen benen kan staan doch dit was voor hen een onbekend werkveld en dus voor de organisatie een extra aandachtspunt. Met veel mankracht konden zij worden opgespoord zodat ze juist voor ´t eerste biertje weer gesoigneerd aan tafel zaten.

Sindsdien is er onder de straffe leiding van Tom Beerepoot veel veranderd.

Nuon was dit jaar present met twee teams onder leiding van Theo Pet.

Waarschijnlijk door het initiatief van Arjen van Wijngaarden, ´n fanatiek duursporter, kwamen deze teams tot stand.

Nuon Power 1 en 2.  Het 1e team deed heel redelijk mee, het 2e team kwam reeds onvolledig en onvoorbereid aan de start en viel eigenlijk vrij snel, met een halfwaarde tijd van enkele uren, verder uit elkaar alhoewel de dame dapper stand hield.

Voor de sportieve resultaten gelieve verder te kijken naar ´t verslag.

de Nieuwe brug als start lokatie.
de Nieuwe brug als start lokatie.

Recentelijk viel ook bij de organisatie van de abc-run een wervende brochure in de bus voor de Nuon spaarlampen en rugtassen met ´n oplaadsysteem voor batterijen, voor GSM en andere electronica middels zonne-energie. 

Energie en zuinigheid, beiden spraken ons ook aan waarna het idee ontstond om alle deelnemers van de abc-run van een dergelijke nieuwe spaarlamp te voorzien als aandenken. 

Energie-zuinigheid dezer dagen in het teken van zuinig omgaan met je krachten. Om gedurende ca 24 uur optimaal te functioneren is samenwerking, optimaal gebruik maken van elkaars sterke punten en vermijden van onnodige inspanningen ´n vereiste.

De spaarlampen voor de eerste 3 teams als prijswinnaars daarnaast nog voor elk teamlid een “zonne energetisch oplaadbare rugzak”. Een leuke geste van Nuon voor de outdoor georiënteerde survivallaars.

Alhoewel ´t tijdens de race niet dermate koud was, als hier gesuggereerd, konden de deelnemers wel wat extra energie gebruiken. De 15.000 branduren zijn evenwel nog niet benut. 

Onderstaand: ´n Willekeurig beeld uit het evenement.

Ja het organiseren is best pittig werk, er zijn nogal wat details om op te letten.

Het team wordt door Theo op passende wijze te water gelaten. Of is ´t een ander team? Niet dat het veel uitmaakt. Theo geniet er van met volle teugen.

Mooi plaatje van de aanstormende teams.
Mooi plaatje van de aanstormende teams.

 

ForFarmers team
ForFarmers team

In de veronderstelling dat commentaren, mits deze niet al te shockerend zijn, geplaatst kunnen worden, staat ook deze eerste reactie hieronder.

================================================

ABC survival run, to the bottom just for fun !
Yes,  just for fun !

 

Verslag en feiten door de organisatie.abc-run 2007  (vrijdag 22 en zaterdag 23 juni 2007)

Aan de deelnemende teams,

“Zorg dat je op vrijdag 22 juni 2007 om 15:00 uur aanwezig bent op de  hierna volgende startlocatie: De startlocatie op 61,8°  en 79.581 meter vanaf de klepel van de “Onze Lieve Vrouwenkerk” te Amersfoort.

Startinfo

Menigeen is aan het rekenen geslagen. Allereerst veelal globaal om te weten in welke regio het plaatsvindt. Enkele minder ervaren teams hadden meer moeite. ´n Enkeling eiste zelfs concrete startinformatie. Daar konden we natuurlijk niet op ingaan.

Anderzijds omdat:

Als je al met de start met een onvolledig startveld staat te kijken, of enkele teams later binnen krijgt is besloten de info wat aan te vullen.

Start lokatie

Hiertoe werd bovenstaand kaartje van ´t net geplukt en aanvullend op de site gezet. Prompt was iedereen er.

De omstandigheden

Op het eerste gezicht lijkt ´t ´n beetje ´n verregend weekend. Niets is minder waar. Misschien wel mede dankzij het weer was iedereen bijzonder opgewekt en positief. Het was ook ‘n perfect weer om te sporten.

Wellicht zijn de katoenen shirts toch niet zo geschikt voor dit soort races. Het katoen blijft nat. Als we weer ´ns wat ondernemen zullen we het met de kleding anders voorstellen.

Ondanks het water bleef het vuur op peil in de bak. Pas toen het droog werd kwam de hopman uit z´n hut en wees ons op ons onbehoorlijk gedrag met de bak op het gras.

Voor de nacht was een grote tent voorzien. Daar kun je als het moet wel met 100 man in. De tent was er ook alleen voor noodgevallen. Dus als het hard zou gaan regenen. Bedoeling was ´n overnachting in de open lucht verspreid over dit veld. Wat zou dat leuk geweest zijn.

 

1e etappe.

Vanaf de start in Nieuwe Brug lopend via enkele CP´s naar de Lemelerberg alwaar de ATB´s in ontvangst kon worden genomen. . Vervolgens wederom via enkele CP´s langs de mooie Regge naar Hankate en weer naar het Noorden tot de eerste brug. Daar fietsen inleveren en 3 kayaks terug. Dus feitelijke bedoeling was 3 man kayakken en 1 man lopend de verdere CP´s. Sommigen gingen 2 aan 2 met ´n kayak op sleeptouw.

Onderweg brak een noodweer los. Schuilen was noodzakelijk voor het onweer. Half elf ´s avonds was iedereen weer terug. Agri-Oost per kayak terug van Dalfsen. 2 uur tegen de stroom op. Dus straftijd en dus achterstand.

Als snel bleek CP1 niet op de uitgereikte kaarten afgebeeld. Conclusie moet dan snel zijn: Onvoldoende info dus snel naar CP2. Met enig aandringen deden de meesten dat ook. Later op de brug over de Regge bleek dus waarom. Het eerste kaartje bleek niet bij de gegevens set te zitten. Snelle analyse leerde dat dit zeer waarschijnlijk ook niet strikt nodig was mits CP´s 18-19-20 werden geschrapt.

Mede als gevolg hiervan kwamen 2 teams in Dalfsen terrecht + ´t lopende lid van een ander team. De rest kwam goed in Ommen aan.

Bedoeling was tevens ´n snelle etappe ´s avonds waarbij vrijwel, op 2 na, alle punten waren ingetekend. ´t Enige geo coordinaat om toch iets afstand tussen de teams te krijgen. Van 13 naar 14 kompaskoers in het veld. 14 is nooit gevonden???

´t Bleef nog lang onrustig in Ommen.

Start op de2e dag .

´s Ochtends de beamer opgestart en de kaart van het immense scouting terrein ervoor gezet. Bedoeling was, gezien het vele commentaar op de door mij altijd verstrekte kaarten, dat men nu zelf maar eens een moest tekenen compleet met de H1-H5 posities en 8 CP´s . 

Er waren 5 touw-hindernissen gebouwd welke zeker voor ongetrainden pittig waren. De echte survival atleten hadden er geen kind aan. Deze hindernissen waren eenvoudig te vinden rond het veld.

De 8 CP´s iets lastiger.

`t Team van de Schothorst maakte er een perfecte kaart van.

Henk was ook al even niet meer bij de Voshaar geweest en dan moet je ff aan de bak. Herman heeft niets weg te zetten en glijdt langs de boom de oude vos.

5 hindernissen, ´n paar swingovers, ´n net, ´n touwklim en een traverse. Eigenlijk heeft ‘t niets om ‘t lijf. Maar voor ‘n ongeoefende heb je er de hele dag last van.

Pre Mervo is toch echt ook een hele tijd weg geweest doch heeft geen CP gevonden. Enkelen zagen de valse voor echt aan. Verder een paar vreemde missers. CP  is weg. De valse aldaar hing er niet.

Plan B was: Bij terugkomst binnen 3 min het terrein verlaten incl. verzorging. Dat zou dus rond 8 uur ´s ochtends ergens in de Ommer bossen intekenen worden. Gezien de regen hebben we dat geschrapt en waren er teams tot 11 uur in de tent aan het tekenen. Later bleek dat veelal tot en met de loopetappe was ingetekend. Ook bleek dat het 3e deel die dag de ATB etappe veel meer tekenfouten waren gemaakt. Vermoeidheid!!

Uitslag loop etappe “Sahara”

Uitslag ATB etappe Oldenmeijer..

Als beesten kwamen zij terug. Die hebben nog wel even gewassen.

Toch blijft het verbazen; zo fanatiek, zo gedreven, zo geconcentreerd en gefocused en toch ………geen kwaad woord tot elkaar. Natuurlijk zien zij fouten van zichzelf en de organisatie. Onderweg zie je die van jezelf niet en wijt je het gros aan de organisatie maar toch blijft die positieve benadering.

Mannen naar m´n hart!